Mitjans públics
Mèdia 07/04/2013

Els treballadors de l'ACN faran vaga aquest dilluns

Alerten que les retallades posen "en perill" el model de l'agència

Ara
2 min
REDACCIÓ 
 L'ACN va néixer a Girona però va establir la seu central a la Via Laietana, fa uns anys. Ara la tancaran per buscar un local més barat.

BarcelonaEls treballadors de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) faran vaga des de les 0.30 hores d'aquest dilluns fins a les 0.30 de dimarts per "protestar contra les retallades que preveu el Govern, que suposaran l'acomiadament d'una part de la plantilla i un canvi de model", segons denuncien en un comunicat. La nota detalla que "tot i que encara no s'ha concretat l'abast de l'ajust" –que, en qualsevol cas, serà "notori"–, "aquesta nova tisorada podria suposar un nombre substancial d'acomiadaments que provocaria un canvi de model i filosofia de mitjà".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que la convocatòria inicial preveia que la vaga es repetís també dimecres, l'assemblea de treballadors va acordar aquest divendres limitar-la a una sola jornada després que la direcció es comprometés a "transmetre tota la informació necessària i convenient, així com també els documents i les mesures que s'han d'implantar". Malgrat això, la plantilla lamenta que "no hi ha un compromís d'obrir un marc de negociació necessari en aquestes situacions", per la qual cosa s'ha optat per mantenir l'aturada de dilluns.

Per la seva banda, la direcció de l'ACN ha emès un altre comunicat per "fer constar que està absolutament disposada al diàleg", però que "considera que el moment adequat" serà després de la reunió del consell d'administració de l'agència, prevista per a la primera quinzena d'aquest mes, en què "es formalitzarà el pressupost". En aquest sentit, el director de l'ACN, Joan Maria Clavaguera, assegura que comprèn "la preocupació i el malestar" dels treballadors pels efectes que pot tenir la retallada pressupostària prevista per a aquest any. Per això, diu, la direcció "vetllarà perquè afecti el mínim nombre de treballadors".

Amb tot, els empleats alerten que "ara mateix la plantilla de l'ACN ja es troba en una situació de mínims per dur a terme la tasca pròpia d'una agència nacional", i recorden "la manera austera de treballar que tenen els periodistes de l'agència, sense unitats mòbils i en què un sol periodista pot arribar a encarregar-se del text, la fotografia i el vídeo d'una convocatòria de premsa". Segons ells, les noves retallades poden "alterar el servei que s'està prestant al conjunt dels mitjans de comunicació del país, en detriment de la seva qualitat i pluralitat".

Durant la jornada de vaga d'aquest dilluns, els treballadors duran a terme accions "encaminades a fer visible" el seu "malestar" davant "l'anunci d'una nova retallada", i per això assistiran a les executives dels partits polítics. A més, alguns treballadors s'uniran a l'acampada de protesta convocada pel comitè d'empresa de Catalunya Ràdio.

stats