Internacional 23/10/2014

Jordi Puntí a 'Financial Times': "La relació de la majoria d'espanyols amb la llengua i la cultura catalanes és gairebé colonial"

L'escriptor i el professor Josep Maria Colomer i responen l'article de Muñoz Molina que defensava la unitat d'Espanya

Ara
1 min
La carta de Jordi Puntí a 'Financial Times'

BarcelonaJosep Maria Colomer, professor de Georgetown, i el novel·lista Jordi Puntí han respost en dues cartes al 'Financial Times' l'article del 16 d'octubre de l'escriptor Antonio Muñoz Molina en què defensava que "Catalunya necessita Espanya i viceversa".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Colomer diu que la posició de Molina li recorda "la reacció emocional d'algú quan la parella li demana el divorci: recordar com de feliços creu que havien estat en el passat i els bons temps que havien passat junts en el matrimoni". "No crec que cap català pugui ser persuadit ara amb aquest tipus d'argument", apunta el professor. Colomer aposta per una negociació d'un nou acord: "Continuarem vivint sota el mateix sostre, però tindré més temps per a mi i repartirem les despeses de manera més justa. Això sí que podria funcionar, perquè ara mateix Catalunya no sap on podria passar la primera nit després del divorci, ni tan sols sota el pont de la UE", conclou.

La carta de Jordi Puntí argumenta que Muñoz Molina "esmenta Josep Pla, Joan Manuel Serrat o Lluís Llach, però són sempre els mateixos vells noms, una dècada darrere l'altra, quan algú vol demostrar que li agrada la cultura catalana!". Per Puntí el problema és que "la relació que la majoria d'espanyols tenen amb la cultura i la llengua catalana és gairebé colonial. No exactament com a iguals. En el millor dels casos es veu com una excentricitat agradable. En el pitjor, amb pur prejudici".

stats