Internacional 23/02/2013

El 'New York Times' destaca la "potència" i la "intensitat" dels vins del Priorat

El prestigiós rotatiu nord-americà destaca el cas de la DO Montsant, la qual ha sabut distingir-se de la DO Priorat aconseguint vins amb personalitat i més econòmics

Ara
1 min
Gotim d'una vinya del Montsant /web: DO Montsant

BarcelonaLa tradició vinícola catalana (i espanyola) es remunta a temps mil·lenaris. Però des que va abandonar la vessant de consum local per transformar-se en un negoci global, els viticultors han hagut de pensar en noves formes de treballar i de donar cos als seus vins. En un reportatge al 'New York Times', el prestigiós diari nord-americà destaca la brillant transformació i capacitat d'adaptació que han demostrat els vins del Montsant, una denominació d'origen catalana que té la major part de la seva zona de producció a la comarca del Priorat, llevat d'algunes terres de la Ribera d'Ebre, a la riba del riu de Montsant. El rotatiu destaca que els vins negres del Priorat aconsegueixen combinar de forma excel·lent la "potència" i la "densitat" amb "el cos i la forma".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el diari posa el focus en la DO Montsant, de la qual diu que ha sabut recollir part de la fama de la DO qualificada del Priorat - mantenint uns preus més econòmics. Remarca que les dues denominacions utilitzen de base el Samsó, el qual complementen amb varietats internacionals com el syrah, el cabernet sauvignon, el merlot i l'ull de llebre. També destaca que ambdues comparteixen un punt de vista català, un repunt de cultura que "mai ha de ser subestimada". Tanmateix, remarca les diferències que fan particulars les dues regions catalanes: principalment les característiques del sòl i el microclima de cada zona.

Així, el rotatiu destaca l'enfocament temàtic de gran part dels vins Montsant, que inclou sabors de regalèssia, terra i minerals a base d'herbes, com a component ocasional.

stats