Premsa internacional
Internacional 28/09/2012

'The Guardian': "Espanya va cap a la confrontació amb el Parlament català"

Les grans capçaleres es fan ressò de la decisió del Parlament sobre el referèndum d'independència

Ara
2 min
La notícia al web de 'The Guardian'.

Barcelona- El diari britànic 'The Guardian' assegura que "Espanya va a la confrontació amb el Parlament català".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

- El britànic 'Financial Times' esmenta la reacció del govern central a la convocatòria del referèndum dins la notícia sobre els pressupostos general de l'Estat, que es van presentar dijous: "El Parlament de la regió amb més pes econòmic d'Espanya, Catalunya, va aprovar la convocatòria d'un referèndum d'independència. Sáenz de Santamaría, va llançar un desafiament, argumentant que Madrid pot servir una mesura constitucional per aturar qualsevol intent de consulta separatista: 'No només existeixen els instruments per evitar-la, sinó que hi ha un govern que els vol fer servir, va dir".

- El nord-americà 'The New York Times', dins la crònica sobre els nous pressupostos presentats dijous a Madrid, diu que "davant una Catalunya que vol la independència el govern central va advertir que combatrà qualsevol intent de trencament".

- L'edició digital de 'The Washington Post' apunta que "Catalunya prepara un referèndum d'autodeterminació, però Espanya adverteix que utilitzarà els tribunals per aturar-lo".

- L'agència britànica Reuters parla del "xoc entre Madrid i Catalunya pel referèndum d'independència".

- L'israelià 'Haaretz' recull un article d'opinió titulat "Visca Catalunya, visca Israel", que rebat la idea d'estat binacional i diu que "Catalunya serà aviat un estat per al poble català, com Israel ha de ser l'estat dels jueus".

- El nord-americà 'USA Today' interpreta la convocatòria de referèndum en un article titulat "Mentre Espanya s'enfonsa, molts catalans volen sortir-ne".

- La cadena russa Russia Today explica que "No hi pot haver un referèndum a Catalunya sense l'aprovació d'Espanya".

- El diary libanès 'Daily Star' diu que "Catalunya es prepara per votar per l'autodeterminació".

stats