25-N AL MÓN
Internacional 26/11/2012

'The New York Times' destaca la victòria del sobiranisme

El diari nord-americà considera el resultat un pas endavant en la convocatòria del referèndum. Apunta que Mas haurà de pactar amb partits més petits que comparteixen l'agenda nacional però no la social

Ara
1 min
Portada del web de 'The New York Times'

BarcelonaTotes les dades del 25-N, per demarcacions, per pobles, per partits

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari nord-americà 'The New York Times' recull com a informació destacada el resultat de les eleccions catalanes. "Els electors de Catalunya van donar la victòria als partits secessionistes a les eleccions de diumenge, cosa que augmenta la probabilitat que la regió econòmicament més poderosa d'Espanya faci un referèndum d'independència que Madrid ha promès bloquejar".

En informar del resultat electoral de CiU, la notícia comenta que "abans de qualsevol referèndum, Mas haurà de teixir aliances amb partits més petits que comparteixen el seu objectiu secessionista, però no la seva agenda social i econòmica".

El NYT considera que "el gir secessionista de Catalunya ha generat un fort desafiament polític al govern de Mariano Rajoy, que es troba atrapat al centre de la crisi de l'euro i que està pressionat per acceptar assistència financera a través de la compra de deute pel Banc Central Europeu".

Totes les dades del 25-N, per demarcacions, per pobles, per partits

stats