Estats Units
Internacional 11/01/2011

El jove acusat del tiroteig d'Arizona podria ser castigat amb la pena de mort

La investigació apunta que l'atemptat estava acuradament planificat. Obama viatjarà demà a Tucson per visitar les víctimes

Agències
1 min
Jareed Lee, Loughner. Foto: EFE

WashingtonJared Lee Loughner, el jove de 22 anys acusat de l'atemptat de dissabte en un míting demòcrata que va causar sis morts i 14 ferits, va comparèixer ahir davant del jutge. El presumpte autor de l'atac contra la congressista Gabrielle Giffords s'enfronta a la pena de mort. El jutge ha declarat presó incondicional i sense fiança.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Emmanillat i amb el cap rapat, Loughner es va presentar davant del tribunal de Phoenix i va escoltar els cinc càrrecs que se li imputen. Els primers indicis de la investigació apunten que el jove, mentalment intestable, va planificar acuradament l'atemptat. Entre altres proves, la policia va trobar un sobre on parlava del "meu assassinat" i una carta en què Giffords li agraïa l'assistència a un míting anterior de les mateixes característiques del que va ser l'escena de l'atemptat.

D'altra banda, fonts de la Casa Blanca informen que el president Barack Obama visitarà demà Tucson per trobar-se amb les famílies de les víctimes. Els metges de l'Hospital de Tucson expliquen que Giffords, ferida d'un tret al cap, continua estable dins la gravetat.

stats