Internacional 12/07/2013

Sis morts i 180 ferits en l'accident d'un tren a la rodalia de París

El comboi que anava a Llemotges ha descarrilat a l'estació de Brétigny-sur-Orge, al departament d'Essone

Ara
1 min

BarcelonaUn tren de llarg recorregut que feia la línia entre París i Llemotges ha descarrilat aquest divendres a l'estació de Brétigny-sur-Orge, al departament d'Essonne, a la regió de l'Illa de França.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons un recompte de la prefectura, hi ha sis morts i 180 ferits, 12 dels quals greus. El ministre de l'Interior, Manuel Valls, ha reconegut que "el balanç lamentablement pot acabar sent més tràgic".

L'accident ha passat quan el comboi travessava l'estació –on, segons els mitjans francesos, hi havia hagut problemes amb els canvis d'agulles els últims dies– i ha provocat que quatre dels set vagons del tren hagin bolcat.

Xoc molt violent

Alguns dels passatgers del tren i testimonis presencials asseguren que la topada ha estat molt forta i que s'han produït descàrregues elèctriques després de l'accident. El tren ha quedat partit en dos blocs i alguns vagons s'han encastat contra l'andana de l'estació.

El trànsit ferroviari s'ha interromput a l'estació d'Austerlitz de París. L'estació on hi ha hagut l'accident és una de les més transitades de la rodalia de París i es calcula hi transita un tren cada tres minuts.

stats