Internacional 17/10/2012

Yezid Arteta: "Tots els colombians hi guanyen si hi ha pau amb les FARC"

Les FARC i el govern colombià es reuneixen aquest dimecres a Oslo per formalitzar l'inici de les negociacions de pau. En una entrevista a l'ARA, aquest exguerriller destaca la importància del moment

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El colombià Yezid Arteta segueix de prop les negociacions entre les FARC i Bogotà. Durant 13 anys va formar part de la guerrilla.

BarcelonaEl govern colombià i les FARC oficialitzen avui a Oslo l'inici de les negociacions de pau i Yezid Arteta (Barranquilla, 1959) hi serà com a observador. Ha estat part implicada durant tot el procés ja que durant tretze anys va ser guerriller de l'organització. Va pagar la seva lluita amb 10 anys de presó i el 2006, quan va sortir-ne, va establir-se a Barcelona. Ha treballat durant tot aquest temps per aconseguir acabar amb la lluita armada com a investigador a l'Escola de Cultura de Pau de la UAB.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'ARA, fa reflexions com les següents:

  • "El govern i la guerrilla poden arribar a pactar, però si l'acord no s'implementa no serveix de res"
  • "L'opinió pública colombiana és com una bola de plastilina, és molt fàcilment modelable. I nés prova que en poc temps s'ha desenvolupat una estratègia mediàtica que posat el tema de la pau i la solució política en l'imaginari dels colombians"
  • "Jo vaig estar a les FARC durant 13 anys i conec bé l'estructura de l'organització. Les FARC poden tenir una història de desnecerts, però hi ha un aspecte que és la seva fortalesa: la unitat de comandament"Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium.

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium.

stats