Internacional 07/12/2011

La contaminació obliga a cancel·lar centenars de vols a Pequín

La pol·lució s'ha agreujat des de diumenge passat. L'ambaixada dels Estats Units alerta que els nivells de partícules són perillosos. Mentrestant, la Xina negocia a Durban el futur del canvi climàtic

Afp
1 min
Una dona i una nena, amb màscares per la contaminació a Pequín / AFP

BeijingL'aeroport de Pequín ha cancel·lat uns 600 vols a causa de la contaminació que, des de diumenge, provoca una boira densa que redueix la visibilitat a la capital xinesa. La situació és d'incertesa, ja que l'aeroport de Pequín és un dels més transitats de tot el món.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, s'espera que les boires continuaran almenys fins aquest dimecres. També s'han tancat de manera temporal algunes de les autopistes principals de la ciutat.

La pol·lució ha augmentat en els darrers dies, i l'ambaixada nord-americana a Pequín ha alertat que els nivells de partícules són "perillosos". Per aquest motiu, molts habitants han optat per fer servir màscares per protegir-se de la contaminació.

Tot això, alhora que la Xina negocia a Durban (Sud-àfrica) el futur del canvi climàtic, que està "en joc", segons el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon.

stats