Internacional 25/10/2012

La diputada sueca catalanoparlant vs. el ministre d'Exteriors: dues posicions nòrdiques sobre l'autodeterminació

Bodil Ceballos, catalanoparlant i membre del Partit Verd suec, ha forçat el cap de la diplomàcia sueca a opinar sobre una hipotètica independència de Catalunya. En una conversa a l'ARA explica que Bildt ha dit que Suècia no s'ha d'implicar en els problemes interns d'Espanya

Carme Riera Sanfeliu
1 min
La diputada catalanoparlant dels Verds suecs, Bodil Ceballos / Miljöpartiet

BarcelonaEl ministre d'Exteriors suec, Carl Bildt, s'ha hagut de pronunciar aquest dijous sobre una hipotètica independència de Catalunya, després que la diputada sueca dels Verds Bodil Ceballos li ho demanés fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una conversa telefònica amb l'ARA, Ceballos ha explicat que el ministre ha respost "el que esperava: no res". La diputada catalanoparlant detalla que Bildt ha dit que "és una situació hipotètica i que confia que Espanya resolgui els seus problemes sense que Suècia s'hi hagi d'implicar".

Les posicions de Ceballos i del cap de la diplomàcia sueca són dues posicions contràries sobre l'autodeterminació catalana. Ceballos, que ha viscut a Catalunya set anys, argumenta que la seva idea amb la interpel·lació al ministre era "donar a conèixer la situació" i també explicar que no troba "gens acceptable que hi hagi persones que fins i tot vulguin fer una intervenció militar".

La diputada explica que els diaris i els mitjans suecs comencen a fer-se ressò de la situació a Catalunya i que els ciutadans s'adonen que "Espanya no és una".

stats