Internacional 14/12/2012

Almenys 27 morts, la majoria nens, en un tiroteig en una escola de primària a Connecticut

L'assassí era el fill d'una mestra del centre, també morta. Ha arribat a l'edifici amb dues pistoles automàtiques i s'ha dirigit directament a la seva aula, segons informa la CBS. Les autoritats interroguen el seu germà gran, de 24 anys

Agències
2 min
Un bomber abriga una estudiant de l'escola. REUTERS

NewtownAlmenys 26 persones han mort en un tiroteig en una escola de l'estat de Connecticut (EUA), 20 de les quals són nens, segons ha explicat en roda de premsa el portaveu de la policia de l'Estat, Paul Vance. Els SWAT, la policia encarregada d'operacions d'alt risc nord-americana, registra en aquests moments el centre de primària de la ciutat de Newtown, després que s'han evacuat tots els alumnes a una estació de bombers a prop de l'escola. Fonts oficials han informat a la cadena ABC que s'han trobat dues pistoles automàtiques al centre. L'assassí s'ha suïcidat després de perpetrar el tiroteig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, el cap de la policia de Newtown, Paul Vanve, ha dit que la zona ja era totalment segura després que s'inspeccionés el centre. Segons informen diversos mitjans, l'autor del tiroteig ha estat el fill d'una mestra, que també ha mort. Adam Lanza, de 20 anys, ha entrat armat amb dues armes automàtiques i s'ha dirigit directament a l'aula de la seva mare, que tenia els alumnes de vuit anys, la majoria de víctimes. D'altra banda, el seu germà gran, Ryan, de 24 anys, ha estat interrogat per la policia i, segons Associated Press, les autoritats han conclòs que no ha tingut res a veure amb els fets.

El tiroteig ha tingut lloc a les 9.40 del matí a Newtown (15.40 a Catalunya) i ha començat als passadissos de l'escola, segons ha informat un testimoni a la CNN, que també ha dit que ha mort el director i el psicòleg de l'escola. La policia no ha evacuat els alumnes fins al cap de dues hores de començar el tiroteig, i els ha identificat un per un abans d'abandonar l'escola. Hi ha diversos ferits greus a l'hospital de la ciutat.

El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, ha informat que el president Barack Obama ha seguit amb atenció el desenvolupament dels fets amb "mirada de pare".

Una mare entrevistada per la cadena ABC ha dit que havia rebut una trucada que la informava que el seu fill era a l'estació de bombers, però que no li havien donat més detalls. Quan ha arribat li han explicat que els nens havien sentit més de cent trets i que alguns pares estaven buscant encara desesperadament els seus fills, alguns dels quals podien comptar-se entre les víctimes.

"Ha estat horrible", ha dit a Reuters Brenda Lebinski, mare d'una nena de tercer curs. "Tothom estava histèric: els pares, els estudiants... Hi havia nens que arribaven coberts de sang. No sé si els hi havien disparat, però estaven plens de sang". Lebinski també ha explicat que una mare que era al centre en el moment del tiroteig li ha dit que ha vist com entrava un "home emmascarat" al centre i que la professora dels seus fills immediatament ha tancat la porta de l'escola i ha fet amagar tots els nens sota la taula.

stats