NORUEGA
Internacional 25/07/2011

La policia noruega redueix a 68 els morts en la massacre d'Utoya

Pugen a 8 les víctimes de l'atemptat d'Oslo, segons ha anunciat la policia en una roda de premsa. En total, s'ha confirmat la mort de 76 persones

Redacció
1 min

BarcelonaLa policia noruega admet que tot és molt confós i que encara no es pot fer un balanç final de les víctimes. De moment, redueix a 68 els morts en la massacre d'Utoya i pugen de 7 a 8 les víctimes en l'atemptat d'Oslo.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia argumenta que es van llançar a salvar els supervivents i el recompte no va ser exacte. "La gent que ha sobreviscut ens va donar una estimació de la gent que havia mort, i ara hem ajustat el nombre", ha dit el portaveu de la policia noruega, Oystein Maeland.

Interrogants sobre l'actuació policial

La roda de premsa de la policia noruega ha estat farcida de preguntes incisives dels periodistes sobre l'actuació policial. "Per què es va trigar una hora i mitja a arribar a l'illa? Per què només hi havia un helicòpter? L'exèrcit no hauria pogut col·laborar?" Una vegada els moments de més commoció han passat afloren els interrogants i un dels cossos que han decepcionat més als noruecs és la policia. Avui Maeland s'ha afanyat a argumentar que tota l'atenció estava centrada a Oslo i que tenen part del cos de vacances. D'altra banda, ha assegurat que s'obrirà una investigació per poder millorar.

stats