França
Internacional 12/06/2012

La primera dama francesa dóna suport en les legislatives al rival de Ségolène Royal, l'exparella d'Hollande

Valérie Trierweiler ha enviat 'ànims' via Twitter a Olivier Falorni, que es disputa amb Royal un escó a La Rochelle en la segona volta d'aquest diumenge. El suport va contra la posició del Partit Socialista, que avala la candidatura de l'exparella del president

Agències
1 min
Valerie Trierweiler, la parella del president francès / AFP

ParísValérie Trierweiler, la parella del president francès, François Hollande, ha mostrat aquest dimarts el seu suport a través de twitter a Olivier Falorni, candidat que es presenta contra Ségolène Royal –companya durant 30 anys del cap d'Estat i mare dels seus fills– en la segona volta de les legislatives de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el missatge, difòs a través d'aquesta xarxa social, Trierweiler envia "ànims" a Falorni, "que no ha desmerescut, que lluita al costat dels ciutadans de La Rochelle des de fa tants anys amb un compromís desinteressat".

El suport va contra la posició oficial del Partit Socialista, que ha mostrat estar al costat de Royal davant un candidat sorgit de la mateixa formació però que no va seguir les consignes de la direcció de retirar-se.

El propi Hollande ha enviat un missatge de suport a Royal, la seva parella fins que es van separar després de les presidencials de 2007, en les quals Royal va ser la candidata del seu partit.

Royal i Falorni es disputaran l'escó d'aquesta circumscripció, després d'haver aconseguit la primera el 32,03% dels vots en primera volta i el segon el 28,91%.

stats