Internacional 02/01/2013

Almenys 49 morts en un atac aeri a Síria

L'exèrcit sirià ha bombardejat una gasolinera als afores de Damasc i ha provocat desenes de víctimes civils, segons l'oposició. L'ONU calcula que el conflicte ja ha causat 60.000 morts

Ara
1 min
Els rebels inspeccionen els carrers a Alep. AFP

BarcelonaAlmenys 49 persones han mort aquest dimecres en un bombardeig aeri de l'exèrcit sirià contra una gasolinera a la localitat d'Al Maliha, a prop de Damasc, segons informen grups opositors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Observatori Sirià de Drets Humans i la Comissió General de la Revolució Siriana han assegurat que l'atac contra la gasolinera ha provocat un incendi que ha causat la mort de diverses persones, i alguns dels cadàvers han quedat calcinats. L'opositora Red Sham precisa en un comunicat que almenys 40 persones n'han resultat ferides, mentre que els comitès de coordinació local eleven la xifra als 70 morts.

En els últims dies, el règim sirià ha endurit els atacs contra les localitats properes a la capital, on han esclatat també diversos xocs violents entre els combatents rebels i les forces governamentals.

Aquest dimecres també han mort una dotzena de persones, membres de la mateixa família, a causa d'un bombardeig aeri contra un forn de pa a la localitat de Muazamiya, a prop de Damasc, segons els opositors.

Un conflicte que suma 60.000 morts

Després de 22 mesos de conflicte, almenys unes 60.000 persones han mort a Síria, segons ha dit la Comissària de Drets Humans de les Nacions Unides, Navi Pillay, aquest dimecres, que ha citat un estudi de l'ONU. Després de més de cinc mesos d'anàlisi, les investigacions conclouen que entre el 15 de març del 2011 i el 30 de novembre del 2012 van morir unes 59.648 persones.

"Tenint en compte que no hi ha hagut cap treva des de finals de novembre, es pot suposar que a principis del 2013 ja han mort més de 60.000 persones" ha dit Pillay, i "el nombre de víctimes és molt més gran del que ens esperàvem i és veritablement molt impactant".

stats