18/02/2011

26 anys de traves per impedir a la societat valenciana poder veure TV3

2 min
26 anys de traves per impedir a la societat valenciana poder veure TV3

A la ciutat de Sueca un veí instal·la el primer repetidor al País Valencià per rebre TV3. El governador civil de València, Eugenio Burriel, assegura que el repetidor de Sueca és una televisió clandestina. El 21 de maig s'hi desplaça la Guàrdia Civil i tanca el repetidor. Poques hores després, torna a funcionar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El vicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, critica que al mes de març a Castelló de la Plana hagin obert el repetidor del Bartolo. El 21 de novembre els obren expedient sancionador i ordenen el tancament de la instal·lació, però l'Audiència Territorial de València suspèn l'ordre de clausura.

Amb l'excusa de difondre el senyal de la nova televisió valenciana, el ministeri de Transports insta ACPV a tancar tots els repetidors. Tècnics del ministeri tanquen els del Bartolo, Parentxisa i la Carrasquesta. Però al cap de poc es reprenen les emissions de TV3 per una freqüència diferent.

Després d'uns anys de relativa calma, el govern valencià, des del 1995 amb Zaplana al capdavant, decideix interrompre TV3 durant l'emissió de partits de futbol. Una reunió al setembre retorna la pau: els partits que també programi Canal 9 s'emetran pel Canal 33 (que millora el senyal) i no per TV3.

La Generalitat Valenciana reobre el conflicte i inicia un expedient administratiu sancionador contra ACPV per les emissions en TDT des del Bartolo, el Mondúver i la Carrasqueta. S'organitza un ampli moviment arreu de les comarques valencianes per defensar la recepció dels canals de TVC.

Després de diversos intents fallits, la nit del dia 9 de desembre funcionaris de la Generalitat precinten el repetidor de la Carrasqueta. El 28 de desembre els tocarà el torn als repetidors d'Alginet i la Llosa de Ranes. Les comarques del sud del País Valencià es queden definitivament sense rebre TV3.

ACPV tanca el senyal dels 10 repetidors que emeten TV3 a les comarques valencianes. Ho fa després del Telenotícies vespre . L'entitat cultural decideix prendre aquesta mesura davant de l'amenaça del govern valencià de multar l'entitat amb 120.000 euros cada mes si no deixa d'emetre el senyal.

stats