Publicitat
Publicitat

Augmenten fins als 6 milions d'euros els ajuts a la promoció del valencià

La línia de subvenció més gran és la destinada als mitjans de comunicació, dotada amb 2,85 milions, un 24% més que l'any passat

La conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esport ha publicat al 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) les quatre línies de subvenció destinades a l'ús del valencià, i que aquest 2017 ascendeixen a 6 milions d'euros, un 20% més que l'any passat. Els ajuts s'adrecen als mitjans de comunicació, ajuntaments, mancomunitats i entitats locals, associacions i entitats sense ànim de lucre, i al sector editorial.

Enguany la conselleria recupera la convocatòria d'ajudes destinades a la traducció literària multilingüe, que estarà dotada amb 100.000 euros. Aquestes subvencions tenen per objecte tant la difusió de l'obra creada en valencià i traduïda a altres llengües com la introducció en el mercat editorial d'obres creades en altres llengües però incorporades a la nostra cultura per mitjà de l'oportuna traducció al valencià.

La línia de subvenció més gran és l'adreçada als mitjans de comunicació, que comptaran amb un total de 2.850.000 euros, un 24% més que en la passada convocatòria, i que augmenten en 550.000 euros.

Les subvencions per al foment del valencià per a institucions, entitats i associacions sense ànim de lucre, així com per a les persones jurídiques públiques i privades, com ara associacions professionals, sindicals, empresarials o fundacions, estan dotades amb 1.940.000 euros, amb un increment del 14% respecte a l'anterior convocatòria. Aquesta subvenció té com a principal objectiu donar suport a la tasca que realitzen aquestes entitats per mantenir i donar a conèixer la llengua i cultura valencianes.

Finalment, la convocatòria de les subvencions destinades a ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors del territori valencià i del Carxe per a programes i activitats de promoció de l'ús oficial i social del valencià augmenta fins als 1.114.673 euros, un increment de l'11,4% respecte de l'any passat.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha assegurat que les ajudes confirmen " el ferm compromís amb la conservació, protecció i promoció del patrimoni cultural valencià i, consegüentment, amb el foment de totes les activitats conduents a fer present el valencià en tots els àmbits d'ús social i públic".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT