Parlament
Política 11/11/2014

La CUP reclama la convocatòria d'eleccions en els “propers dies”

El diputat de la CUP Quim Arrufat assegura que la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té "zero recorregut"

Laia Vicens / Núria Orriols
2 min
Quim Arrufat en la roda de premsa del 11/06/2013 / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha reclamat, aquest dimarts en la roda de premsa al Parlament, la convocatòria d'eleccions en els "propers dies". La CUP ha respost així a la valoració que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet del 9-N després de la reunió del Consell Executiu aquest dimarts. "Calen unes eleccions centrades en aconseguir un mandat democràtic" per construir una república catalana independent, ha dit. Els nous comicis, ha assegurat, s'haurien de convocar en les properes setmanes o com a màxim al voltant del 15 de desembre, ja que les eleccions municipals són al maig de 2015 i per llei, hi ha d'haver una distància de tres mesos, ha explicat Arrufat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per afrontar aquests comicis, ha dit, és necessària una “visió llarga” i que es “deixin de banda els partidismes” en el si de la ronda de contactes que Mas ha proposat per parlar sobre el futur plebiscit i que la CUP està disposada a assistir-hi. “Hi haurà diversitat de projectes polítics enfrontats [en referència a la política social] que podran compartir una estratègia bàsica per portar el país a la independència”, ha assegurat el diputat de la CUP.

Alhora, Arrufat ha criticat la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegurant que té "zero recorregut" i que a més, és una decisió presa de forma unilateral. "Ni mirades curtes ni posicions individualistes ni partidistes", ha reclamat la CUP, afegint que la missiva del cap de l'executiu català no representa a la resta de formacions que han donat suport al procés. A més, ha apuntat que la querella que Fiscalia ha presentat contra Mas és un senyal de com l'estat espanyol segueix abordant la qüestió catalana.

El diputat de la CUP ha llançat també un missatge a les forces polítiques de l'estat, en concret, al PP, PSOE i Podemos: "Els resultats del 9-N no són un simple emprenyament amb el Tribunal constitucional, hi ha una majoria social que es reconeix com a subjecte polític". Així ha advertit als partits espanyols que no utilitzin els resultats de diumenge per defensar una reforma de l'estat espanyol. "No som clau de volta d'una reforma a Espanya".

stats