Política 08/10/2014

ICV no acceptarà "succedanis" ni tampoc "una consulta devaluada"

L'ecosocialista Josep Vendrell creu que seria "un error i una falsa sortida" a la situació actual

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha assegurat que la seva formació no acceptarà "succedanis" de la consulta institucional convocada per al 9 de novembre ni tampoc un referèndum "devaluat", cosa que ha considerat que seria "un error i una falsa sortida" a la situació actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En unes declaracions al Parlament, Josep Vendrell s'ha referit a la possibilitat que la consulta del 9-N acabi convertint-se en una consulta organitzada des d'entitats ciutadanes, similar per tant a les que fa alguns anys es van celebrar a molts municipis catalans.

"El nostre compromís és celebrar una consulta popular no refrendària convocada pels poders públics amb totes les garanties democràtiques", de manera que ICV "no acceptarà succedanis ni substituts", ha subratllat aquest dirigent d'Iniciativa.

"Els ciutadans de Catalunya es mereixen una consulta ben feta, legítima i creïble, ja que en cas contrari seria un gravíssim error i li estaríem fent un favor als nostres adversaris, en aquest cas el PP", ha afegit.

Josep Vendrell s'ha preguntat "d'on surt aquesta notícia" publicada per diversos mitjans i ha recalcat que són conscients que "les dificultats són extremes" a causa dels "obstacles" que els posa el Govern.

"Quan només falta un mes per a la consulta resulta lamentable que, en lloc d'estar parlant tots del que representa el 'sí-sí', el 'no' o el 'si-no' per al futur polític de Catalunya, el PP ens obligui a haver de parlar de com podem votar i en quines condicions", ha declarat.

"Les dificultats provocades pel setge del PP, que en aquest cas compta amb el suport del PSOE, no han de fer desistir els partits catalans en el seu afany que els catalans puguem decidir democràticament l'Estat que volem tenir", ha recalcat.

Respecte a la cimera de partits proconsulta prevista per demà, Vendrell no l'ha volgut confirmar i s'ha mostrat reticent a "abusar" d'aquest tipus de convocatòries quan ja mantenen, ha dit, una "comunicació constant" i estan "coordinats".

stats