Política 17/06/2014

El grup parlamentari liberal accepta UPyD i Ciutadans com a nous membres

Els partits que lideren Rosa Díez i Albert Rivera, contraris a la consulta, compartiran grup amb CDC

Ara
1 min

BarcelonaUPyD i Ciutadans ja són membres del grup parlamentari liberal del Parlament Europeu, segons han confirmat els mateixos liberals al seu compte de Twitter. D'aquesta manera, els partits que lideren Rosa Díez i Albert Rivera, respectivament, compartiran grup amb CDC, que s'hi oposava però que no ha pogut reunir la minoria de bloqueig necessària per evitar l'entrada d'UPyD i Ciutadans, radicalment contraris a la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió del grup liberal també ha servit per nomenar "per aclamació" Guy Verhofstadt com a president del grup parlamentari liberal al Parlament Europeu. Segons ha explicat al seu compte de Twitter l'eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, Verhofstadt ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li expressa "suport liberal" en cas que algú "en demani l'arrest".

Tremosa es refereix al fet que Rosa Díez, a finals de l'any passat, va suggerir al govern espanyol que recuperés les penes de presó per aquells que convoquessin referèndums il·legals. Una mesura que en el seu moment va promoure José María Aznar contra el pla Ibarretxe.

Grup de treball

El grup liberal ha creat un grup de treball sobre autogovern que fa referència explícita a la defensa del dret a decidir que la Internacional Liberal va aprovar a l'abril. Segons Tremosa, aquest text l'han hagut d'acceptar els nous partits que s'han integrat al grup que lidera Guy Verhofstadt.

stats