Política 19/12/2011

Amaiur recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió de la mesa de deixar-los sense grup propi

Els 5 vots dels populars rebutgen a la mesa del Congrés el recurs de la formació abertzale en contra de la decisió presa dijous. Amaiur ho considera una decisió "política" que demostra la por de Rajoy a encarar "la confrontació democràtica"

Joan Rusiñol
1 min

MadridAmaiur portarà al Tribunal Constitucional la decisió de la mesa del Congrés de deixar-lo sense grup propi. Així ho ha confirmat el partit de l'esquerra abertzale aquest dilluns al matí, poc abans que s'iniciï el debat d'investidura. El temps de resolució del recurs pot arribar als tres anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A primera hora, la mesa del Congrés ha rebutjat, per cinc vots a favor i quatre abstencions, el recurs que divendres va presentar Amaiur, en contra de la decisió de deixar-los sense grup propi. El PP ha tornat a imposar la seva majoria als representants del PSOE i de CiU que, com van fer dijous, s'han abstingut perquè consideren que els arguments jurídics no són prou sòlids per prendre una decisió ferma. Per tant, la formació basca es queda sense grup propi.

El PP ha explicat que els raonaments del recurs no aportaven res de nou que els fes canviar d'opinió. Així les coses, els set diputats de l'esquerra independentista basca queden diluïts al grup mixt, amb un total de 18 membres, entre ells els tres d'ERC-RCat-Catalunya Sí. Avui prendrà possessió el diputat d'Amaiur de Navarra que faltava. Ara, la formació ja només pot recórrer al TC.

Amaiur ha dit que "s'han complert les previsions més pessimistes". Xabier Mikel Errokondo, portaveu de la formació, assegura que és una actitud "política i no jurídica" i creu que Mariano Rajoy demostra "debilitat" a l'hora d'encarar "la confrontació democràtica".

stats