Política 10/04/2015

L'ANC proposarà omplir la Meridiana de Barcelona l'11-S

Fonts del secretariat nacional de l'entitat confirmen a l'ARA que en l'assemblea general de diumenge anunciaran una mobilització que volen massiva a la perifèria de Barcelona, a la qual volen donar fort contingut polític, coincidint amb el tret de sortida de la campanya electoral del 27-S

M.colomer
2 min
L?ANC ha impulsat les mobilitzacions més grans de la història del país els últims anys. A la imatge, la Via Catalana del 2013 al seu pas per Barcelona / EFE / EFE

BarcelonaEl secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposarà diumenge en la seva assemblea general omplir l'avinguda Meridiana de Barcelona l'11 de setembre, en una mobilització que vol tornar a ser massiva i que entroncarà amb l'obertura de la campanya electoral de les eleccions plebiscitàries del 2015. Així ho han confirmat a l'ARA fonts de la cúpula de l'entitat, que han explicat que la mobilització vol tenir enguany fort contingut polític, amb especial èmfasi en els valors socials i polítics de l'eventual nova República catalana, per donar un impuls determinant al camí cap a la victòria independentista el 27-S per encarar el procés de constitució d'un nou estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la mobilització d'aquest 11-S, any d'hiperactivitat electoral amb la independència al centre del debat polític, l'ANC vol tornar a omplir una de les vies més importants de Barcelona, per amplada i llargada, més de set quilòmetres. Vol demostrar també el vigor de la reivindicació i mobilització independentista malgrat els mesos de convulsions polítiques post 9-N. La mobilització d'aquest 11-S prendrà el relleu a tres anys de manifestacions cíviques massives i sense precedents en la història del país.

La primera, el 2012, va ser una manifestació que desbordava el centre de Barcelona de manifestants, en el que esdevenia l'esclat social que forçava l'obertura del procés d'autodeterminació. La va seguir, el 2013, la Via Catalana, una cadena humana que unia al llarg de 400 kilòmetres el país de dalt a baix. El 2014, amb la mirada posada al 9-N, 1.800.000 persones conformaven una V gegant amb els colors de la senyera que va donar la volta al món i que donava peu a un 9-N massiu que superava totes les expectatives.

Marge per al nou secretariat

La direcció nacional de l'ANC anunciarà oficialment la convocatòria d'enguany en l'assemblea general de diumenge. Segons les fonts consultades, l'anunci es limitarà als trets generals de la proposta de mobilització, de manera que el nou secretariat nacional que surti del procés d'elecció que es farà el 9 de maig tingui marge de maniobra per organitzar la convocatòria. La mobilització escollida pel secretariat actual, que deixa el càrrec formalment aquest diumenge però el seguirà ocupant fins que es produeixi l'elecció dels nous òrgans de govern de l'entitat, forma part dels centenars de propostes que han fet arribar les bases de l'organització independentista i que han debatut i perfilat els òrgans de direcció. El secretariat nacional va donar el vistiplau a la proposta –damunt la taula n'hi havia una altra que pretenia formar un estel amb un escenari al mig però que es va descartar– en una reunió aquest dijous.

stats