POLÍTICA
Política 05/04/2014

Aval unànime de l'assemblea general al full de ruta de l'ANC cap a la independència

L'actualització del full de ruta situa com a escenari desitjat la consulta del 9-N, però també preveu una eventual declaració unilateral per a l'abril del 2015 si l'Estat aconsegueix impedir la votació

M.colomer
1 min
L'assemblea general ordinària de l'ANC a Tarragona. TJERK VAN DER MEULEN

TarragonaAval per unanimitat a l'actualització del full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que posa tota la carn a la graella per exercir el dret a decidir en la consulta del 9 de novembre, però que també preveu com a pla B l'escenari d'unes eleccions plebiscitàries per proclamar la independència l'abril del 2015. El full de ruta s'ha aprovat per unanimitat dels més de 3.000 membres amb dret a vot en l'assemblea general que es fa aquest dissabte a Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera posa fi a la polèmica generada per l'entorn de l'espanyolisme, que en qüestionava la legalitat. El full de ruta s'ha aprovat després de rebutjar les esmenes que quedaven vives. El text definitiu explicita que després d'una eventual declaració unilateral d'independència –escenari "no desitjat" per l'ANC–, les "autoritats" de les institucions legítimes del país haurien d'assumir el control de les principals infraestructures i de les fronteres nacionals.

La democràcia, única arma

"Sabreu llegir i entendre perfectament el que diu aquest full de ruta, i també el que no diu, sabreu interpretar-lo i aplicar-lo adequadament en cada moment i circumstàncies. És un full ruta per als homes i dones lliures", ha etzibat Marfany en una clara referència a les interpretacions periodístiques que consideraven que l'ANC pretenia ocupar les principals infraestructures del país de forma violenta, cosa que l'organització ha desmentit sempre.

"La nostra via cap a la independència és una via radicalment democràtica i profundament pacífica", ha clamat Marfany, que ha estat ovacionat pels participants en l'assemblea general.

stats