DRET A DECIDIR
Política 19/03/2014

Forcadell avisa que l'ANC "és al punt de mira" i alerta que pot ser "il·legalitzada"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana diu a TV3 que si no es pot votar el 9-N caldrà fer eleccions al Parlament "al més aviat possible"

Ara
1 min

Barcelona"L'ANC forma part del procés i sabíem que, en qualsevol moment, seríem al punt de mira". Així s'ha expressat aquest dimecres la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana en una entrevista a 'Els matins', de TV3, en què ha avisat que l'executiu espanyol "utilitzarà totes les eines" que té a l'abast per frenar el procés, i això podria passar per "il·legalitzar" l'ANC. Tanmateix, Forcadell ha admès que, per ara, no li consten "pressions" de l'executiu espanyol en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta de l'ANC ha lamentat que, especialment des del mitjans de comunicació de Madrid, s'ha "tergiversat" el full de ruta de l'Assemblea i ha defensat que "tot" el que ha fet i propugnat l'ANC ha estat sempre "democràtic i pacífic".

Forcadell s'ha mostrat convençuda que la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya es farà el 9 de novembre, tal com està previst. Tanmateix, ha dit que davant d'un hipotètic veto de l'Estat caldrà fer eleccions al Parlament "al més aviat possible". "Com a poble i com a país no podem esperar fins al 2016", en què l'executiu de Mas esgotarà la legislatura.

Per altra banda, també ha situat una hipotètica declaració unilateral d'independència com a "última opció", després d'esgotar totes les vies per fer la consulta.

Sobre l'última enquesta del CEO feta pública ahir i que, entre altres dades, remarca que un 87% dels ciutadans assegura que respectarà el resultat de la consulta, Forcadell ha dit que això significa "que no hi ha fractura social" com a conseqüència del procés, un argument que sovint branden els unionistes.

stats