DRET A DECIDIR
Política 14/01/2014

Gallardón avisa que l'Estat impugnarà la convocatòria de consulta "al cap d'un minut" de signar-se

"El govern espanyol no permetrà que hi hagi cap acte polític i cap acte jurídic contrari a la Constitució", considera el ministre de Justícia en una entrevista a la COPE

Europa Press
1 min
Avortament, hipocresia i cortines de fum

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha advertit aquest dimarts al president de la Generalitat, Artur Mas, que si signa el decret de convocatòria de la consulta, "al cap d'un minut estarà impugnat davant del Tribunal Constitucional (TC)". "El senyor Mas ho sap perfectament", ha dit Gallardón en una entrevista a la COPE en què ha recalcat que, davant els plans sobiranistes de la Generalitat, l'actitud del govern espanyol és "rotunda" i "tindrà tota la fortalesa política i tota l'argumentació jurídica". "Aquest govern no permetrà que hi hagi cap acte polític i cap acte jurídic contrari a la Constitució", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular de Justícia considera "injust" que l'executiu que lidera Mariano Rajoy estigui deixant fer a la Generalitat, i ha explicat que el govern ha d'actuar "dins de la legalitat", de manera que a una declaració només pot contestar amb una declaració, encara que sigui amb un un discurs "rotund" i "absolutament crític". Però si hi ha convocatòria de referèndum, ha dit, "serà recorreguda" i "serà suspesa".

Preguntat llavors si en aquest cas Artur Mas estaria cometent un delicte, ha replicat que això ho decideixen els jutges i que, al marge que ho sigui o no, qualsevol conducta que sigui contrària a la Constitució "cal ser impugnada i evitada". Com a prova d'aquesta "determinació" del govern espanyol, ha recordat que ja va impugnar al TC la declaració sobiranista que va fer el Parlament i que aquest la va suspendre, atès que "tenia clars aspecte de ser contrària a la Constitució".

stats