Política 16/09/2013

Camacho, a Mas: "Ha de triar entre diàleg o consulta"

La líder del PP a Catalunya tanca la porta a qualsevol possibilitat de consultar els catalans i adverteix que en el diàleg que propugna no hi entren "ni privilegis, ni concessions, ni reformes territorials"

Marc Colomer
2 min

BarcelonaCop de porta sonor de la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a qualsevol possibilitat de negociar una consulta d'autodeterminació. Camacho ha advertit que Mas "ha d'escollir entre el diàleg o la consulta". "Les consultes il·legals no es pacten ni es dialoguen", ha asseverat en la valoració que ha fet de la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, a la petició del president català de convocar una consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva, si bé ha exigit a Mas que no posi condicions al diàleg amb el govern espanyol, a la vegada ha vetat cap possibilitat de posar damunt la taula la convocatòria d'un referèndum. "Diàleg no és compatible amb consulta", ha sentenciat. A més, ha avisat que en les converses entre els governs català i espanyol no s'hi podran plantejar "ni privilegis, ni concessions, ni reformes territorials".

"Confiem que el diàleg és la solució a la confrontació del desafiament del procés d'independència", ha advertit Camacho, i ha tornat a fiar-ho tot a una millora del finançament autonòmic. També ha concretat que el diàleg que hi ha d'haver entre els dos governs ha de servir per "estendre ponts i enfortir el que uneix" Catalunya amb Espanya.

Reunió amb Rigol

La líder del PP a Catalunya ha alertat Mas que l'"única resposta unitària del Parlament ha de ser el diàleg basat en la lleialtat institucional". Ha reiterat que no pensa formar part de la comissió parlamentària pel dret a decidir. També ha advertit al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui ha instat a participar d'aquest suposat diàleg, que "no vingui a Catalunya a criticar el govern d'Espanya, sinó que vingui a defensar Espanya".

Precisament, aquest dilluns l'expresident del Parlament i encarregat del document del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, s'ha reunit amb Camacho hores abans de presentar l'acord entre entitats i partits catalans per a l'exercici de l'autodeterminació, informa Europa Press.

Aquest dilluns, el mateix Rigol ha explicat que 800 entitats subscriuen ja el document, que també aspira a sumar el PSC: "Només avançarem amb la complicitat del PSC si accepten que els catalans tenim dret a decidir".

stats