Política 14/07/2014

Àngel Ros accepta l'oferta d'Iceta per ser president del PSC

Iceta ha promès en els darrers dies una executiva que integri les diferents sensibilitats

Ara
1 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, aquest dimecres, en una roda de premsa / ACN

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, serà el president del PSC sota el comandament de Miquel Iceta. Així ho ha anunciat el nou primer secretari via Twitter: "He començat els contactes per confegir la nova direcció del PSC. He proposat a Àngel Ros la presidència del partit, que ell ha acceptat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha insistit en les darreres setmanes que s'esforçaria a confeccionar una direcció del partit que integrés les diferents sensibilitats del partit. De fet, Ros va ser una de les primeres persones amb qui va parlar quan va decidir fer un pas endavant per liderar el PSC.

Caldrà veure, però, quin encaix té el fet que Ros sigui president del PSC amb l'impuls de la plataforma Moviment Catalunya per part dels crítics, amb qui ell ha simpatitzat, tot i que amb matisos, en els darrers mesos. De fet, exconsellers com Marina Geli, Montserrat Tura, Antoni Castells i Joaquim Nadal han insistit que aquesta nova marca electoral per concórrer a les municipals no serà una marca blanca del PSC, i, a més, té intencions de competir amb el PSC en alguns municipis.

Ros també hi era el 4 de juliol, quan es va constituir Moviment Catalunya. A més, el mes de gener va decidir renunciar a l'escó per no votar en contra de la petició a Madrid del traspàs de la competència per poder convocar un referèndum a Catalunya.

stats