ONZE DE SETEMBRE
Política 13/08/2013

Àngel Ros demana que el lema de la Via Catalana sigui en favor del dret a decidir

L'alcalde de Lleida no descarta participar-hi, però demana poder-ho fer amb un missatge no exclusivament independentista

Efe
1 min
Àngel Ros, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaL'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha afirmat aquest dimarts que el "millor" moment per reivindicar el dret a decidir és la Diada, per això ha fet una crida a buscar una "fórmula" que aglutini moltes "voluntats" enfront de l'eslògan independentista de la Via Catalana. En declaracions a RAC1, Ros no ha concretat si se sumarà o no a la cadena humana que ha convocat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i ha recordat que l'any passat alguns dirigents del PSC van participar en la manifestació independentista de la Diada amb un "missatge propi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho hem d'analitzar, farem un trobada i en parlarem, també amb els promotors de la cadena humana", ha explicat Ros, adscrit al sector crític i catalanista del PSC, que lidera l'Agrupament Socialista, creat al mes de juliol amb altres destacats membres del partit com l'exconsellera Marina Geli.

L'alcalde de Lleida advoca per "sumar" durant la Diada i, en aquest sentit, reivindica una "fórmula" que permeti aglutinar "moltes voluntats": "El que tinc clar és que avui dia a Catalunya hem de mirar més el que suma. Focalitzar-ho en l'exercici real del dret a decidir sumaria molts més catalans que l'exercici d'una opció concreta com és la independència", ha afegit.

Preguntat per la possibilitat que el PPC i Ciutadans (C's) no participin als actes institucionals de la Diada, com han apuntat els dos partits, Ros ha expressat la seva "preocupació", encara que ho veu "coherent" amb la manera de pensar d'aquestes formacions.

stats