Política 19/11/2016

Artur Mas inaugura el carrer del 9-N a Montoliu de Lleida "tapiat als adversaris"

L'expresident fa servir la ironia contra els comentaris sarcàstics que ha generat el fet que la primera via dedicada al procés participatiu sigui un carrer sense sortida

Acn
2 min
D'esquerra a dreta, Joana Ortega; Meritxell Serret; l'alcalde Daniel Farré; Irene Rigau; Artur Mas; i Francesc Homs, davant la placa del carrer 9 de novembre de Montoliu de Lleida

Montoliu de LleidaCatalunya ja té el primer carrer dedicat a la consulta del 9-N del 2014. Els quatre investigats per aquells fets, l'expresident Artur Mas, la vicepresidenta Joana Otega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, han assistit aquest dissabte al migdia a la inauguració del carrer en aquest municipi del Segrià, un carrer curt que fa pujada i acaba en un mur. La tipologia de la via ha generat molts comentaris sarcàstics per les metàfores amb el procés independentista català, però Artur Mas els ha volgut capgirar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és que no tingui sortida, és que no té entrada", i la raó és que "hem tapiat l'entrada als nostres adversaris i donem la sortida a les nostres llibertats". "Doncs ara que ho girin d'aquesta manera i que ho comencin a explicar d'una altra manera, tot això", ha etzibat.

Mas ha insistit que el 9-N va ser un gran desafiament que el poble de Catalunya va guanyar i assegura que el procés, igual que el carrer de Montoliu, també s'ha de desitjar que sigui tan curt com sigui possible. L'actual president del PDECat també ha criticat una vegada més la resposta del govern espanyol a les aspiracions catalanes a través de "jutges i fiscals", però ha assegurat que "la voluntat del poble no la podran inhabilitar". I ha afegit que, per guanyar aquest embat, els catalans han d'utilitzar la "determinació, la intel·ligència i l'astúcia", que són les "armes" que li són pròpies. "Si pretenem alguna vegada fer el fatxenda o fer el milhomes, perdrem, perquè en aquest terreny ens poden guanyar ells". La màxima representant de l'actual Govern a l'acte ha estat la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret.

El fet que Montoliu hagi decidit batejar un dels carrers del poble com a '9 de Novembre' en commemoració de la data del procés participatiu ha tingut molt de ressò perquè ha estat el primer municipi de Catalunya a fer-ho. També perquè l'únic regidor del Partit Popular al consistori s'hi va pronunciar a favor en el ple que ho va aprovar, juntament amb els sis regidors del govern que formen part d'un partit independent associat a ERC.

Després de signar al llibre d'honor de l'Ajuntament, les autoritats s'han desplaçat fins al carrer per fer la descoberta de la placa commemorativa del carrer 9 de Novembre amb la frase "En record d'una jornada històrica de convivència, civisme i participació ciutadana".

stats