Política 02/04/2013

L’oposició critica durament els 100 dies d’Artur Mas

ERC creu que el president de la Generalitat ha complert amb el calendari nacional

A.mateo / R.tugas
2 min

BarcelonaEl PP, ICV-EUiA, C’s i la CUP han carregat aquest dimarts contra el president de la Generalitat, Artur Mas, cent dies després que fos investit el Govern. Tot i així, ERC s’ha mantingut al costat del president Mas valorant favorablement la feina de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat del PP Enric Millo ha afirmat que “és molt difícil fer balanç de l’acció de govern quan no hi ha govern”. També ha criticat durament els pactes entre CiU i ERC, ja que ha considerat que ambdós partits impedeixen la “dinamització de l’ocupació i l’economia a canvi de dur Catalunya a un carreró sense sortida amb la intenció de convocar una consulta sobiranista”. També ha afegit que el president Artur Mas “ha malbaratat” els diners públics, “com ara el milió d’euros que destinarà la Generalitat a l’organització de la celebració dels 300 anys del 1714”. Millo també ha volgut advertir que “Catalunya no tindrà pressupostos aquest any, ja que el Govern no té el suport d’ERC, de manera que CiU no tirarà endavant amb la consulta”.

La portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat a Artur Mas que fixi una agenda nacional, ja que “dos anys després d’aplicar una austeritat fracassada, encara no tenim cap iniciativa econòmica en perspectiva”. Camats ha demanat també que des del Govern s’expliqui per què “es reuneixen en secret per parlar sobre la transparència i ho gestionen tot de manera tan opaca”.

El portaveu parlamentari de C’S, Jordi Cañas, ha assegurat que “no es pot valorar un Govern que mai ha governat”. Cañas ha demanat a Mas que expliqui per què “no s’han aprovat encara els pressupostos" i ha afirmat que "tot ho amaga sota el dret a decidir, la paraula màgica”.

El portaveu parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, ha demanat a Artur Mas que “es defineixi i deixi de confondre i desorientar la societat”. “Encara no tenim consulta, només tenim retòrica independentista que no va més enllà de les paraules, i ni tan sols s’han aprovat els pressupostos”, ha subratllat Arrufat, que ha afegit que “els catalans necessitem passos irreversibles, com ara que es fixi la data i es convoqui un referèndum, de manera que es confirmi que en cap moment el Govern girarà cua i pactarà amb Espanya”.

Per altra banda, la portaveu parlamentària d’ERC, Marta Rovira, ha valorat positivament els 100 dies del president Artur Mas, “ja que s’ha complert tot el que havíem pactat”, tot i que ha afegit que “només és una valoració preventiva a l’espera de saber com ha viscut aquests dies el mateix president”.

stats