Política 13/11/2014

La CUP demana a Mas eleccions "immediates i constituents"

Rebutja la llista unitària i recorda que no es pot confondre "unitat amb homogeneïtat"

M.colomer / S.gonzález
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui eleccions "immediates i constituents", l'única sortida que veu viable perquè el futur de Catalunya avanci un cop el govern espanyol "ha dimitit" de la voluntat d'encarar una negociació "democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Fernàndez ha insistit que la formació de la qual forma part no comparteix la llista unitària que el president defensa. "La independència no és un projecte nacional neutre, necessita d'un projecte social", ha subratllat després de reunir-se amb el president de la Generalitat. També ha insistit en la necessitat que en unes eleccions de caràcter plebiscitari cal que hi hagi "pluralitat" de candidatures i no s'ha de confondre, per tant, "unitat amb homogeneïtat". Al seu parer, aquestes eleccions han de servir per portar Catalunya a la independència, però també per afavorir la lluita contra la pobresa i contra la corrupció.

Tot i això, Fernàndez ha destacat que en aquestes eventuals eleccions anticipades els partits sí que poden portar als seus programes punts en comú. De fet, ha afirmat que la CUP té "un marc de reflexió comú" amb ERC sobre els grans reptes que ha d'afrontar el país.

stats