DRET A DECIDIR
Política 09/09/2014

Mas, al 'Financial Times': "Un cop la independència és una realitat, l'economia s'adapta a la situació"

En una entrevista al rotatiu britànic, el president defensa que una victòria del sí a Escòcia suposaria un reforçament per a les aspiracions de la consulta catalana

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, sosté en una entrevista al 'Financial Times' que "un cop la independència [d'un país] és una realitat, l'economia s'adapta a la nova situació". Aquesta consideració la fa en referència a la possible victòria del sí a Escòcia, que ha estat mal acollida per les borses un cop les enquestes han ratificat el tomb al referèndum escocès, però també amb el cas català a l'horitzó. Aquest referèndum és especialment valorat per Mas en aquesta entrevista, i considera que pot suposar un reforçament del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El primer factor que pot generar és la reacció dels líders europeus. Estic convençut que acceptaran el resultat escocès. El segon factor són les negociacions que començaran ben ràpid entre Edimburg, Londres i Brussel·les per mantenir Escòcia dins la Unió Europea (UE). Les dues coses són molt importants per a Catalunya", defensa el president de la Generalitat.

"No hi ha cap reacció a Madrid a banda de dir no. Estan posant la democràcia en perill", apunta Mas, que considera que "tot procés d'independència té un cost". "Entenem que hauríem de compartir una part significativa del deute espanyol, però també una part significativa dels seus actius", apunta Mas.

stats