Política 26/05/2015

"Em preocupa la violència verbal perquè de vegades comporta violència física": l'entrevista a Artur Mas en 10 frases

El president de la Generalitat dóna per fets pactes amb ERC a les diputacions en una entrevista a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
Artur Mas. EFE

BarcelonaLa divisió del vot sobiranista perjudica el procés, però malgrat tot el 27-S hi haurà eleccions si es compleixen tots els pactes acordats entre CiU i ERC. Aquests són els principals ítems que ha subratllat el president de la Generalitat, Artur Mas, en l'entrevista a Catalunya Ràdio. A continuació, les frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sí, hi haurà eleccions el 27-S perquè pressuposo i estic convençut que els pactes amb ERC es compliran"

"Estem a l'espera que altres forces com la CUP i ICV-EUiA se sumin al full de ruta sobiranista, i és probable que vulguin fer aportacions"

"Amb ERC es va acordar que, un cop fetes les eleccions municipals, es prioritzarien els acords. Està acordat i escrit. No tindria sentit que estiguéssim en aquest full de ruta i no asseguréssim el màxim de pactes"

"No em puc imaginar que a la Diputació de Barcelona es faci un tripartit quan representa que al setembre hem de compartir un programa comú per la sobirania a Catalunya"

"Anar al 27-S per separat implica més confrontació i més dialèctica. Tothom anirà a guanyar i jo després del resultat de diumenge em veig amb força per guanyar les eleccions del setembre"

"La divisió del vot sobiranista fa que terceres forces passin per davant. Això ha permès que una persona que per ara no és sobiranista tingui l'alcaldia de Barcelona"

"Tindrem una alcaldessa de Barcelona que no és del bloc sobiranista com a conseqüència de la divisió del vot sobiranista"

"Hi ha una estratègia, per part del govern central, de recentralitzar i ofegar econòmicament les autonomies. Ens treuen poder de decisió, anem perdent plomes i ens tenen controlats financerament"

"Ens hem apuntat a la moda d'acusació genèrica sense cap prova. L'insult és genèric, no té una prova en concret. Em preocupa perquè és el deteriorament de la vida d'un país, barra lliure i gairebé de la inquisició, on podien dir que eres culpable i anar a la foguera sense demostrar-ho"

"Em preocupa la violència verbal perquè de vegades comporta violència física. Compte amb els límits de la paraula: això queda i es transmet"

stats