DEBAT CONGRESSUAL
Política 11/07/2011

Carles Bonet pronostica que el congrés d'ERC es tancarà en fals

L'exsenador fa públic el programa de la seva candidatura a la presidència d'ERC, que proposa una auditoria externa a ERC per detectar el perquè dels alt-i-baixos electorals

M.colomer
2 min

BarcelonaL'exsenador de l'Entesa i ara candidat a presidir ERC ha fet públic avui el programa de la candidatura que comparteix amb Roser Cavaller per liderar el partit. El programa proposa una auditoria independent de l'àmbit de l'estadística i la sociologia que determini el perquè de l'increment electoral del 2003 i de la desfeta del 2010. En el document, Bonet ja pronostica ara que el congrés de la tardor “es tancarà en fals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un document titulat 'Programa de la candidatura d'Unió Republicana per al 26è congrés d'Esquerra Republicana de Catalunya', carrega contra la candidatura d'Oriol Junqueras i Marta Rovira -que “ha anat preparant fa mesos l'aparell del partit controlat per l'actual President, a esquenes del secretari general”- i la forma com la direcció interina ha plantejat el debat congressual.

Opina que per evitar que es tanqués en fals el congrés, caldria primer fer un congrés d'exmilitants, una conferència nacional oberta a militants, simpatitzants i electors, un congrés extraordinari per renovar els estatuts i, finalment, un congrés per renovar els càrrecs, inclosos el president i el secretari general. Aquest procés creu que l'hauria d'haver liderat una gestora i no la direcció interina. A més, referma que no haurien de poder optar a liderar el partit els afiliats amb menys de 4 anys de militància, com Junqueras.

Bonet advoca per posar l'accent en els valors republicans, no només a nivell discursiu, sinó també en la praxi interna i pública del partit; ancorar el partit en l'esquerra nacional, de discurs socialdemòcrata i no dogmàtic, i deixar de centrar el relat d'ERC en l'independentisme per prioritzar les respostes a la “dramàtica realitat”. “La independència vindrà perquè ho vol la gent, la mateixa que pateix la crisi” alerta l'exsenador i candidat a presidir ERC, que avisa: “ERC no ha perdut la credibilitat com a partit independentista. Senzillament ha perdut la credibilitat com a partit”. També proposa recuperar les sigles històriques (ERC) en el logotip.

stats