Política 20/09/2016

Barberá s'incorpora al grup mixt del Senat i en serà portaveu durant un mes

El PSOE anuncia que ha demanat al Suprem personar-se com a acusació particular

Europa Press
2 min
L'exalcaldessa de València, Rita Barberá, al Senat

MadridL'exalcaldessa de València Rita Barberá ha quedat incorporada al grup mixt del Senat després d'haver-se donat de baixa del grup popular en haver abandonat la militància del partit. En el seu nou grup complirà les mateixes funcions que els altres senadors, cosa que inclou que en serà portaveu durant un mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Se li assignarà un escó, despatx i funcions. Serà vocal i portaveu en una comissió i també portaveu del grup quan ho hagin estat almenys una vegada els actuals membres del grup mixt. Si la legislatura continua, això serà entre juny i juliol del 2017.

Pressió del PSOE

Precisament avui, el PSOE ha anunciat que ha demanat al Tribunal Suprem personar-se com a acusació particular a la causa sobre Rita Barberá, a qui aquest tribunal investigarà pel seu paper en un presumpte cas de blanqueig a l'Ajuntament de València. Aquesta només serà una mesura més de les que està estudiant el grup al Senat per aconseguir que la senadora valenciana renunciï a l'acta i deixi de donar "una imatge horrible" de la cambra alta. Rita Barberá ha deixat el PP, però no el seu escó al Senat.

Fins ara, el que ha fet el Suprem és decidir que investigarà Barberá, que és senadora i, per tant, aforada, per la seva relació amb una xarxa de finançament al PP a l'Ajuntament. Es tracta d'una peça del cas Imelsa.

A banda de personar-se al Suprem, el PSOE està estudiant el reglament del Senat per veure si demana la suspensió cautelar de Barberá com a senadora quan arribi el suplicatori del Suprem a la cambra, que és el pas indispensable perquè aquest tribunal jutgi l'exalcaldessa. Així ho ha anunciat el portaveu del grup socialista al Senat, Óscar López, que ha dit que "és molt probable" que ho impulsin, encara que tirar-ho endavant dependrà de la majoria del PP a la cambra. A més, el PSOE registrarà la moció per suprimir aforaments, una mesura que es podria debatre al proper ple.

Segons López, l'objectiu final és que Barberá abandoni el Senat. "La decisió [de mantenir-s'hi] és pèssima, no només per al PP, sinó també per al Senat i per a la política en general", ha manifestat. També ha insistit que Mariano Rajoy ha de demanar-li "públicament" que deixi l'escó. "No val a dir que no té autoritat sobre ella", ha assegurat.

stats