Política 13/02/2015

Barcelona en Comú obre un procés de primàries amb llistes semiobertes

Els simpatitzants podran votar un cap de llista amb un equip de fins a 20 persones

Efe
2 min
Colau denunciarà Cifuentes per vincular la PAH amb ETA

BarcelonaBarcelona en Comú ha obert avui, divendres, un procés de primàries en què els simpatitzants podran votar un cap de llista amb un equip de fins a 20 persones, a més d'escollir de manera directa un representant del seu districte que se sumaria a la llista guanyadora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Barcelona en Comú ha informat que els seus simpatitzants podran votar per un cap de llista que haurà de ser avalat per dos partits d'aquesta coalició, encara que la resta del seu equip, d'entre 5 i 20 membres, no estarà subjecte a la voluntat de les bases.

Parteix com a favorita la llista que encapçali la líder de Guanyem, Ada Colau, una de les principals impulsores de la coalició i pes mediàtic i de consens entre les diferents formacions agrupades a Barcelona en Comú.

En aquestes primàries per a la coalició formada per Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona, Procés Constituent i Equo –que se celebraran del 7 al 12 de març– un representant de cadascun dels deu districtes barcelonins se sumarà als llocs següents de la llista guanyadora.

Els simpatitzants de cada districte –que s'hauran inscrit de manera virtual a Barcelona en Comú, en un procés semblant als que ha fet Podem– votaran de manera directa un representant de la seva zona.

A continuació, es veurà el nivell de suport de cada representant, en calcular el nombre de vots respecte al cens del districte, i es col·locaran a la llista després de l'equip guanyador (per exemple, si la llista més votada té 21 membres, el representant de districte més votat ocuparà el lloc 22 de la llista general, i viceversa).

Les posicions que restin després de les llistes i els representants de districte seran acordades per consens entre els partits que formen la coalició, segons fonts de Barcelona en Comú consultades per EFE.

A més d'aquestes votacions, es realitzarà un procés virtual en què els simpatitzants podran aportar o debatre mesures perquè Barcelona en Comú les porti en el seu programa, de les quals se'n triaran 40 en un procés de votació paral·lel al de les primàries.

stats