Política 28/05/2015

Barcelona en Comú es compromet a no ser "un obstacle" per al procés sobiranista

La formació de Colau assegura a Catalunya Ràdio que aposta prioritàriament per un "govern fort" del qual formin part ERC, la CUP i el PSC

Ara
2 min
Subirats, Asens i Colau

BarcelonaEl número 4 de Barcelona en comú, Jaume Asens, ha assegurat que la seva formació i el seu govern a la capital catalana no seran "un obstacle" per al procés sobiranista. "Ens posarem al servei del que decideixin els catalans", ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio. Asens ha insistit que la plataforma que lidera Ada Colau "obeirà" el mandat ciutadà resultat de les eleccions del 27-S, "sobretot si segueix liderat per la ciutadania i no cau en estratègies partidistes de certs partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre els pactes que han de fer possible l'estabilitat del govern de Barcelona, Asens ha explicat que "l'escenari més desitjable" és el de la creació d'un "govern fort" format per Barcelona en Comú, ERC, la CUP i el PSC. En tot cas, ha assegurat que per ara només s'han produït "preses de contacte" amb aquestes formacions i que no serà fins la setmana que ve que les converses s'encararan seriosament. Aquestes, però, pivotaran sobre la necessitat de revisar determinades inversions. Asens ha posat com a exemple les del Circuit de Montmeló que, ha precisat, no suposa necessàriament posar-hi fi, així com plantejar si és necessària una pista d'esquí a la ciutat amb la quantitat de desallotjaments que hi ha.

Asens també ha assegurat, com ja va reivindicar Colau dimecres, que exigiran a la Generalitat els "més de 300 milions d'euros" que deu a la ciutat perquè la seva responsabilitat és "defensar els interessos" dels barcelonins. Amb tot, també ha assegurat que donaran "tot el suport que faci falta" al president de la Generalitat, Artur Mas, per reivindicar els diners que l'estat espanyol li deu.

Sobre la Guàrdia Urbana, el número quatre de Colau ha defensat la "feina honrada" que fa a excepció de "casos i agents concrets", però ha puntualitzat que sí que posen al "punt de mira" unitats com la dels antiavalots. A la vegada, també ha destacat la "figura de proximitat de l'alcalde" i ha posat com a exemple el de Pasqual Maragall, que es desplaçava en bici, moto o taxi i ho feia, a més, sense vigilància policial.

stats