Política 24/05/2016

Bárcenas haurà de declarar davant del jutge per assegurar que a les presons s'hi apallissen reclusos

El sindicat de funcionaris de presons Acaip reclama 50.000 euros a l'extresorer del PP i una rectificació per un presumpte delicte de calúmnies

Ara
1 min
Luís Bárcenas en una imatge d'arxiu/EFE

BarcelonaMés maldecaps judicials per a Luis Bárcenas. L'extresorer del PP està citat demà dimecres a declarar davant del titular del jutjat d'instrucció número 5 de Madrid per la querella que li va interposar l'Agrupació de Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) per afirmar que a la presó de Soto del Real s'hi propinen pallisses a reclusos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts jurídiques han informat l'agència Efe de la citació de Bárcenas, a qui el sindicat de funcionaris reclama 50.000 euros i una rectificació per un presumpte delicte de calúmnies. La querella és conseqüència de les declaracions que va fer l'extresorer del PP a la revista 'Interviú', publicades el 9 de febrer del 2015, en què assegurava haver estat testimoni de càstigs físics a presos.

"Els funcionaris porten uns guants especials i normalment les pallisses i vexacions passen on no hi ha càmeres", va assegurar Bárcenas, que va afegir: "I si volen querellar-se per aquestes declaracions, no tindré cap problema a l'hora de defensar la dignitat de les persones per damunt de tot".

La declaració de l'extresorer està fixada hores després de la del vicesecretari d'acció sectorial del PP, Javier Maroto, investigat pel jutjat d'instrucció número 11 de Madrid per la querella que li va interposar Bárcenas per injúries i calúmnies arran d'haver dit que li feia "fàstic" i que era "delinqüent".

stats