Política 14/02/2015

Bosch assegura que una victòria d'ERC a les municipals suposaria "mitja independència" de Catalunya

El candidat d'ERC a Barcelona afirma que votar els republicans significa votar "justícia social, neteja política i república catalana"

Europa Press
1 min
Bosch, Rovira i Junqueras, durant el consell nacional d'ERC / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha assenyalat aquest dissabte que ERC vol passar dels 1.400 regidors que té ara als 2.000 i ha dit que guanyar l'alcaldia de Barcelona seria "un pas de gegant" perquè el partit lideri Catalunya i el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha afirmat al Consell Nacional d'ERC, des d'on ha assegurat que la victòria d'ERC a les municipals del 24 de maig suposaria assolir "mitja independència" de Catalunya. "Si el 24 de maig la primavera republicana puja als balcons dels ajuntaments, no en tinguem cap dubte, el 27-S en aquests balcons hi proclamarem la República catalana", ha insistit el candidat d'ERC.

Bosch ha explicat que si el partit té força als ajuntaments "es disposarà de la hisenda, els cens, els barris i els ciutadans per construir una Catalunya independent". Ha dit que els ciutadans "no es poden queixar que no els deixen votar el futur polític de Catalunya" si les candidatures independentistes no tenen el poder als ajuntaments". Per això, ha afirmat que "demostrarem que som capaços de gestionar les administracions locals i crear una esfera pública sòlida".

Un dard a CiU i el PP

Bosch ha afirmat que "amb només un vot a ERC els ciutadans voten justícia social, neteja política i república catalana", i ha insistit en què són un partit net. "Portem 84 anys nets. Sense cap comissió, cap sobre i sense posar la mà a la caixa", ha recordat en una referència velada als casos de corrupció que esquitxen CiU i el PP.

stats