Política 30/08/2012

Mariano Rajoy assegura que no tornarà a apujar l'IVA ni l'IRPF el 2013

El president espanyol afirma que el fons de liquiditat autonòmic no s'esgotarà

J.rusiñol/j.faus
1 min
Rajoy i Hollande, aquest dijous a la Moncloa / AFP

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que als comptes del 2013 no té previst apujar ni l'IVA ni l'IRPF. Després, però, ha matisat que això no suposa esquivar al 100% mesures impopulars: "Espero que no haguem de prendre decisions tan difícils com les que hem hagut de prendre els primers mesos de la legislatura". Diverses vegades ha insistit que fins ara s'ha vist obligat a adoptar mesures que no li agraden i que no figuraven al programa electoral del PP. Admet obertament el malestar que algunes de les seves polítiques han causat entre els ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy també ha descartat que estigui allunyant el rescat espanyol fins passades les eleccions basques i gallegues del 21 d'octubre. De fet, ha ironitzat dient que aquestes acusacions només poden ser fruit d'una "ment malèvola". Segons ha dit, esperarà a veure "exactament què s'ofereix" per prendre la decisió final.

Rescat a les comunitats autònomes

També ha volgut allunyar els temors d'un degoteig de comunitats autònomes que s'acullin al rescat, com han fet Catalunya o el País Valencià. Acompanyat pel president de França, François Hollande, ha assegurat que el fons de liquiditat no té "cap problema d'esgotament". De fet, ha reiterat que la sol·licitud d'ajuda de la Generalitat ja estava prevista des de fa temps i que sap "què faran les altres" d'aquí a finals d'any.

Ha recordat que aquests diners no suposen incrementar el deute sinó que serveixen només per "refinançar el deute".

stats