Política 27/07/2011

Cop de porta de Salgado a les aspiracions autonòmiques

El govern espanyol només s'avé a permetre que l'ICO financi part del deute autonòmic amb l'Estat

Joan Rusiñol
1 min
Elena Salgado

MadridHi havia grans expectatives amb el Consell de Política Fiscal i Financera que s'ha reunit aquesta tarda a Madrid però la trobada ha servit per arribar a ben pocs consensos. El govern espanyol ha rebutjat les dues grans pretensions que reclamaven la majoria de comunitats autònomes, sobretot les governades pel PP i Catalunya: que el govern estatal pagués aquest any els diners del fons de competitivitat i que ajornés el pagament dels diners que les comunitats autònomes han de retornar a l'Estat per avançaments excessius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol ha proposat un camí intermedi: una línia de crèdit ICO per finançar la meitat del deute que no ha convençut a les comunitats del PP. Catalunya vol estudiar-la a fons abans de posicionar-se.

El CPFF ha aprovat, amb l'abstenció del PP, l'objectiu d'estabilitat pressupostària per l'any 2012 i 2013. Les comunitats autònomes i l'executiu espanyol han acordat impulsar un sostre de despesa per a cada comunitat en el termini de sis mesos. Ara un grup de treball tècnic l'ha de concretar.

Pel la vicepresidenta Salgado, ha estat una reunió "útil i fructífera". No s'ha analitzar el pla de reequilibri de Catalunya, l'únic que queda per aprovar amb el de Castella-la Manxa.

stats