Política 29/09/2014

El TC s'ha reunit en un plenari exprés per suspendre la consulta

La reunió s'ha acabat poc més d'una hora després d'haver començat

Efe/ara
1 min
Francisco Pérez de los Cobos presideix el Tribunal Constitucional, l’última instància judicial espanyola i la que resol els conflictes de tipus competencial entre el govern central i les comunitats autònomes. A la imatge, els dotze jutges que el formen.

MadridEl Tribunal Constitucional s'ha reunit aquesta tarda durant poc més d'una hora per admetre a tràmit els recursos del govern espanyol en contra de la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9-N. És, per tant, una resposta més ràpida del que s'havia previst. Es donava per fet que seria demà, dimarts. El resultat de la reunió, tot i que és previsible, encara no es coneix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'admissió a tràmit –que només es podria denegar per una qüestió de forma– implica la suspensió cautelar de l'objecte del recurs en un termini màxim de cinc mesos si abans no hi ha hagut sentència. No obstant això, com avança avui l'ARA, tot apunta que la decisió final serà en les properes setmanes, abans del 9 de novembre.

El TC es reuneix avui, a proposta del seu president, Francisco Pérez de los Cobos. L'Advocacia de l'Estat ha registrat aquest migdia, en nom del govern espanyol, els dos recursos aprovats al consell de ministres. Es preveu una reunió breu, que culminarà amb una providència que –segons l'Estat– obliga a suprimir totes les accions per anar desplegant els preparatius de la consulta. Avui, en principi, no hi haurà encara argumentació jurídica de fons, ja que l'admissió a tràmit és una qüestió de forma.

L'admissió a tràmit, en què no es preveuen discrepàncies internes dels magistrats, serà presa per 12 membres del TC, set considerats conservadors i cinc de l'ala progressista.

stats