DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 25/09/2013

La CUP a Mas: "Si Madrid acceptés la consulta, tampoc hi hauria res a negociar"

El diputat de l'esquerra independentista considera que no hi ha res a negociar amb Madrid més enllà dels aspectes formals de la consulta

M.colomer / R. Tugas
1 min

BarcelonaRes a negociar. Ni tan sols si Madrid acceptés la consulta. El diputat de la CUP Quim Arrufat ha reconegut el "valor polític" del fet que Mas digui que sense consulta no hi ha res a negociar amb l'Estat. "Si Madrid l'acceptés, tampoc hi hauria res a negociar, més enllà de les formalitats. El dret a decidir no es negocia a canvi de cap contrapartida. És un dret que s'exerceix i es respecta", ha asseverat Arrufat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa per valorar el discurs d'obertura del debat de política general, Arrufat ha alertat que a canvi del dret a decidir el Govern no pot acceptar cap "hipoteca". En qualsevol cas, però, ha retret a Mas que se segueixi situant en un terreny de l'expressió de voluntats però sense cap concreció.

Crítica social

Arrufat ha retret a Mas que no complementés el seu discurs amb la constatació que cada cop hi ha més desigualtats socials i ha trobat a faltar un reconeixement, com s'ha fet amb les mobilitzacions sobiranistes, per als moviments socials.

stats