Política 31/03/2015

La CUP s'avé a sumar-se al full de ruta de CDC i ERC però critica "l'escenificació i electoralisme" de l'acord

El diputat Quim Arrufat afirma que el text d'ahir és "perfectament treballable"

Laia Vicens
1 min
Quim Arrufat en roda de premsa aquest dimarts/ACN

BarcelonaLa CUP ha obert la porta a sumar-se al full de ruta que ahir van pactar CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El diputat cupaire Quim Arrufat així ho ha anunciat en una roda de premsa al Parlament. Tot i que ha admès que la CUP “no s'hi sumarà de cop”, Arrufat ha afirmat que el contingut del full de ruta és "perfectament treballable", ja que és “prou obert” perquè pugui “compaginar-se perfectament” amb el de la CUP, presentat fa dues setmanes a Manresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, Arrufat ha criticat la "metodologia" que s'ha utilitzat per tancar l'acord. En aquest sentit, ha criticat "les presses i el neguit" de presentar el full de ruta, així com "l'escenificació i l'electoralisme" de CDC i ERC. Així, ha lamentat que s'hagi presentat aquest pacte “just quan la CUP està en reunions bilaterals per ampliar” el seu acord en diverses direccions: en contingut i també en actors als quals s'apel·la.

En aquest punt, ha dit que “no és possible establir un full de ruta seriós” només amb dos partits i tres entitats, sinó que cal “ampliar el carril” amb “tacte” per “no excloure” altres actors socials i partits polítics que també haurien d'estar interpel·lats, en relació, sobretot a ICV-EuiA, per crear un espai polític “amb més diversitat”. Ha demanat, així, “parlar també del procés constituent” que s'obrirà després del 27-S en cas que guanyin els partits independentistes.

Amb tot, ha demanat “no barallar-se tant” i fixar-se en “quines són les peces que cal articular” per aconseguir una majoria social que obri aquest procés constituent.

stats