Política 14/03/2017

La CUP denuncia el Consell Comarcal del Barcelonès per suposat ús irregular de fons públics

Un informe de la Sindicatura de Comptes, publicat al gener, ja apuntava a il·legalitats en la gestió pública, política i econòmica de l'ens

Ara
2 min
Regesa posa a la venda sis aparcaments per 14 milions

BarcelonaLa CUP-Poble Actiu ha denunciat aquest dimarts davant l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) el suposat "ús o destinació irregular de fons públics" dins del Consell Comarcal del Barcelonès, tal com ja va revelar un informe de finals de gener de la Sindicatura de Comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de la coalició CUP-Poble Actiu en el Consell Comarcal i regidora de SOM Gramenet, Alba Calvo, ha considerat que "existeixen suficients fets objectius que fan necessari que l'Oficina Antifrau investigui tot un seguit de mala praxi continuada i una fuita de diners públics".

La CUP ha recordat que l'informe de la Sindicatura al·ludia a suposades il·legalitats tant en la gestió pública i política com en la gestió econòmica, a més d'irregularitats en la gestió comptable, contractacions, convenis i personal en el Consell.

La Sindicatura de Comptes també va trobar irregularitats en empreses participades al 100% pel Consell Comarcal, com el de l'empresa Marina Badalona SA, investigada dins de la trama del cas Pretòria. En el cas de l'empresa público-privada Regesa, es van detectar procediments de contractació amb criteris prohibits per llei que suposadament han beneficiat altres empreses com Prinosa, també vinculada al cas Pretòria, segons la CUP.

Per a la CUP, l'actual situació econòmica de Regesa "és desastrosa", ja que té un deute de 64,8 milions d'euros i està immersa en un pla de sanejament financer sense perspectives de millora, perquè des de fa vuit anys que no rep cap encàrrec del Consell ni dels ajuntaments.

Tots els contractes d'obres que ha analitzat la Sindicatura presenten increments que arriben a ser superiors al 20% de l'import adjudicat, suposadament sense justificacions tècniques.

Investigacions obertes

La formació anticapitalista ha recordat que la Fiscalia ja investiga el Consell Comarcal per possibles delictes en la construcció del Port de Badalona, pels suposats desviaments de diners al compte personal del tresorer de la Fundació Pisos de Lloguer i per les factures entre la Fecac, Regesa i constructores amb les quals treballava.

La CUP també destaca que des de fa poc el Consell està sent investigat per la contractació d'un càrrec de confiança adjunt a Gerència.

stats