DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 26/09/2013

Fernández (CUP), sobre la tercera via: "En el camí a Ítaca és evident que ja ha arribat el cant de les sirenes"

El portaveu de l'esquerra independentista denuncia que les retallades dels comptes prorrogats equivalen a l'1% de la fortuna dels catalans més rics

Oriol March
2 min

BarcelonaEl portaveu de la CUP al Parlament, David Fernández, ha aprofitat la seva intervenció al debat de política general –el primer en què participa l'esquerra independentista– per assegurar que, "en el camí a Ítaca, és evident que ja ha arribat el cant de les sirenes". Ha fet aquesta consideració respecte a la tercera via que ja s'ha posat en marxa per frenar el procés sobiranista i que, a parer de Fernández, neix arran de les pressions "dels despatxos de les elits". Ha pujat al faristol amb una samarreta solidària amb els mestres balears que estan fent vaga contra el govern de José Ramón Bauzá i, tot just acabar la intervenció i tornar a lloc, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, li ha recomanat que no la tornés a posar al faristol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan ha acabat la seva segona intervenció, Fernàndez ha ensenyat als diputats un talonari per donar suport als docents balears que fan vaga. "Els seus sous públics es poden permetre donar-li suport, perquè només costa un euro", ha apuntat el diputat.

"Què hem de fer? Dialogar amb el partit de Bárcenas? Amb el partit que ha imposat desigualtats a la classe treballadora?", s'ha preguntat el portaveu de la CUP, que ha volgut recordar que el seu partit és defensor de la "desobediència civil" per materialitzar els projectes de la majoria.

"Sánchez-Camacho, el passat 12 d'octubre, estava a deu metres de feixistes, de neonazis, amb simbologia hitleriana", ha apuntat el diputat de la CUP en el moment en què s'ha referit a l'agressió ultra a la Delegació de Govern a Madrid la passada Diada. "Mai no celebrarem el dia de la Hispanitat, perquè som un poble internacionalista i perquè va ser Franco qui el va establir com a Dia de la Raça", ha lamentat.

Denúncia de les retallades

En l'àmbit econòmic, Fernàndez ha lamentat que "les retallades dels pressupostos prorrogats equivalen a l'1% de la fortuna dels catalans més rics". "Mai tan pocs havien robat tanta gent durant tant temps. L'estratègia del capital és colonitzar l'estat en benefici dels mercats", ha considerat.

En el torn de rèplica, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha respost a Fernàndez que "no es retalla per retallar" i que el pressupost s'ha reduït en 5.500 milions els últims tres anys, i no 9.000 milions com ha assegurat el portaveu de la CUP.

stats