Política 16/10/2014

La CUP manté contactes amb Mas, Junqueras i Herrera per acostar posicions respecte el 9-N

L'esquerra independentista proposa que incorporar onze garanties a la consulta alternativa proposada pel Govern

Acn
2 min

BarcelonaLa CUP no ha donat encara per tancada la possibilitat de fer una consulta amb prou garanties per ser un termòmetre del que pensa la societat catalana. Per això, aquest dijous ha intensificat els contactes amb els líders de la resta de partits que, fins dilluns passat, negociaven el futur del 9-N. El portaveu del grup parlamentari, David Fernández, s'ha reunit durant el matí amb el president de la Generalitat, Artur Mas; ha compartit sobretaula amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i té previst fer-ho amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, durant la tarda. La CUP pretén que es reprenguin les negociacions per tal d'incorporar onze garanties democràtiques al 9-N alternatiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del primer moment, la CUP ha estat la formació que més a prop s'ha situat del 9-N alternatiu que ha plantejat el president Mas. Ara bé, volen que el procés participatiu tingui garanties similars a les que tenia la consulta originària. Per això, han fet arribar al Govern i als partits pro-consulta la llista de les onze garanties que volen incorporar, segons fonts del partit a l'ACN. La CUP encara confia que es tornin a obrir les negociacions si els partits detecten que les garanties del 9-N alternatiu no divergeixen gaire de les que es demanaven fins ara.

Les propostes de la CUP

L'esquerra independentista proposa una llista d'onze "requisits" que garantirien la consulta. La CUP proposa la creació d'un "òrgan composat per membres proposats pels diferents partits", que comprovi si es compleixen els acords. Aquest organisme assumiria les funcions d'intervenció, control i comprovació del desplegament de la consulta i de la campanya comunicativa institucional, que hauria de començar "immediatament" amb informació "clara" sobre la "logística de la votació". La formació demana també "cobrir la vacant" de Quim Brugué a la Comissió de control i nomenar un "conseller de la Consulta".

En els onze punts que demanen, també s'insta a comunicar "el full de ruta cap a la consulta desglossat per accions concretes i terminis", així com cridar "observador internacionals" pel 9-N. La CUP sol·licita que es faci campanya "de debat entorn els diferents posicionaments respecte la pregunta".

Els dos últims punts insten el Govern a comprometre's "per escrit" que té la "voluntat de poder fer possible" la votació, i li demana "no acatar cap altre suspensió de l'estat".

stats