Política 24/02/2013

La CUP va pagar uns 2.000 euros a Método 3 per un buidatge del registre mercantil

La secció local de Valls va encarregar a l'empresa de detectius un buidatge del registre de la propietat del pare de l'alcalde del municipi, el diputat de CiU Albert Batet

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLa CUP de Valls va contractar l'empresa de detectius Método 3 l'any 2010 per conèixer les propietats d'Albert Batet i Canadell, pare de l'alcalde de Valls, el diputat de CiU Albert Batet i Gabarró. La mateixa Candidatura d'Unitat Popular ho ha reconegut i ha precisat que va encarregar un buidatge del registre de la propietat pel qual va pagar uns 2.000 euros. Argumenta que ho va fer per disposar d'una relació de propietats i negocis de la família de l'actual alcalde en el procés de revisió del POUM, quan Batet encara conservava la cartera d'Urbanisme. La formació ha insistit que no es tracta d'un espionatge il·legal, sinó d'un informe sobre una informació de tipus públic que és a l'abast de tothom.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El buidatge encarregat feia referència a l'empresa Inbatet 2005 SL, que es dedica a la compravenda de terrenys a la zona del polígon industrial de Valls. Segons l'informe lliurat per Método 3, entre juliol del 2005 i abril del 2009 l'empresa va adquirir fins a 16 solars al terme municipal de Valls, la meitat dels quals eren rústics. La mateixa CUP ha explicat que aquest dissabte va informar l'alcalde de Valls del contingut de l'informe que es va sol·licitar.

Per què si es tracta d'una informació pública a l'abast de tothom la CUP va contractar una agència de detectius? "Perquè no tenien temps de fer-ho ells perquè estaven treballant en el POUM", han justificat a l'ARA fonts de la CUP. "És cert, l'encàrrec no teníem perquè fer-lo amb una agència detectius. I vist lo vist, menys amb Método 3. No fem ni aprovem els espionatges", ha dit la CUP de Valls via Twitter.

"No hi ha hagut cap espionatge ni històries rares"

Segons ha explicat a l'ACN el regidor de la CUP, Gerard Nogués, en aquella època els havien arribat informacions de veïns que la família del batlle podia estar comprant terrenys al voltant del polígon industrial de Valls, i volien tenir la documentació per si després es beneficiaven d'alguna requalificació urbanística. Segons el regidor, "no hi ha hagut cap espionatge ni històries rares", sinó la petició d'una feina a una agència que després ha saltat als mitjans per espionatge polític.

Gerard Nogués està disposat fins i tot a ensenyar l'informe que l'agència Método 3 va lliurar a la CUP de Valls després que la contractessin per una feina de recopilació d'informació que és pública anant al Registre de la Propietat. "Si no ho vam fer nosaltres és perquè no tenim la capacitat", ha dit Nogués, ja que és una feina minuciosa de comprovació dels propietaris de les finques, i perquè " de seguida s'hauria sabut a Valls", ha afegit.

"No vam contractar Método 3 per espiar el pare de l'alcalde, els vam contractar per saber les finques que tenien al polígon industrial", es defensa Nogués, que no recorda quant els va costar l'informe, però assegura que no podia ser molt perquè era una feina petita i el seu partit no té recursos per pagar una gran quantitat. Tenen el document en un armari, i esperaven a treure'l quan estigui aprovat el POUM, cosa que encara no ha passat.

stats