POLÍTICA
Política 12/11/2013

La CUP respon a les crítiques per tractar Rato de gàngster: "No cal buscar eufemismes"

El diputat Quim Arrufat considera que David Fernàndez va fer servir les paraules i l'escenificació "justa" i que millor resumeix "l'opinió del carrer". Deplora l'actitud "passota" de Rato al Parlament

ò. Gelis / M. Colomer
1 min

Barcelona"Cadascú queda retratat amb la crítica que fa a una posada en escena i un ús contundent de les paraules. Si busqueu al diccionari (la paraula 'gàngster') veureu que no s'escapa en absolut. Les paraules les mesurem totes". El diputat de la CUP Quim Arrufat ha replicat així aquest dimarts a les crítiques que li han plogut al cap de files de la formació al Parlament, David Fernàndez, per haver dit "gàngster" a l'expresident de Bankia Rodrigo Rato. "No cal buscar eufemismes" amb el pretext de la cortesia parlamentària, ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Arrufat ha considerat que l'escenificació de David Fernàndez mostrant una sandàlia a Rato només buscava afegir "contundència" al missatge. És més, per Arrufat, el seu company de files va fer servir les "paraules justes" que reflecteixen la indignació de la població davant l'actuació de la banca i els seus dirigents, del qual Rato és exponent, els últims anys malgrat haver rebut quantitats ingents de diner públic.

Actitud "passota"

Arrufat ha deplorat també l'actitud "passota" que va exhibir Rato en tot moment al Parlament, tot plegat per "no respondre res" del que se li va preguntar malgrat haver "arruïnat tantes persones". Ha recordat que de les 500.000 execucions hipotecàries que hi ha hagut a l'estat espanyol, 87.000 han sigut obra de Bankia. "Aquest és el conflicte central" i no les paraules utilitzades al Parlament, ha opinat.

stats