POLÍTICA
Política 11/03/2012

La CUP, dividida sobre si es presenta a les eleccions al Parlament

La formació aprova mantenir viu el debat per només 1 vot de diferència però no ho decidirà fins l'any que ve

Sara González / Acn
2 min

BarcelonaLa CUP decidirà d'aquí a un any, el primer trimestre del 2013, si es presenta a les properes eleccions al Parlament. La decisió s'ha pres en una intensa assemblea nacional que s'ha fet amb 500 militants al Teatre Bartrina de Reus. La formació preveu estar preparada per si s'avancen les eleccions l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albert Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP, ha explicat que, mentrestant, es desenvoluparà una proposta política, s'organitzaran per afrontar una campanya electoral i definiran quina serà la feina, en cas d'aconseguir representació, dels diputats de la CUP al Parlament.

La CUP està dividida. Al matí ha aprovat per un sol vot un text que encoratja la formació a presentar-se a les eleccions al Parlament "tan aviat com sigui possible". L'opció ha estat avalada amb 166 vots, mentre que la de presentar-se "quan es decideixi", n'ha obtingut 165. "Això demostra que la sensibilitat de la gent està encara molt dividida", ha explicat a l'ARA Adam Majó, membre del secretariat nacional de la CUP.

A partir d'aquesta esmena, a la tarda s'ha concretat que la decisió es prendrà el primer trimestre del 2013.

La CUP també treballarà per expandir-se per tots els Països Catalans i aconseguir implantar-se a les Illes Balears, les Terres de l'Ebre, el País Valencià, Andorra i la Catalunya del Nord. "La cohesió territorial i la coherència és molt important per a la CUP", ha apuntat Botran.

La Candidatura d'Unitat Popular, reunida avui a Reus, ha celebrat la primera assemblea nacional des de les eleccions municipals del maig del 2011, quan va aconseguir duplicar la seva representació als ajuntaments. "Necessitàvem adaptar l'estructura a més gent", ha explicat Adam Majó, que ha afegit que s'ha reforçat el secretariat nacional i l'estructura territorial amb la voluntat que el moviment se segueixi regint "de baix cap a dalt".

Majó ha volgut deixar clar que la CUP dóna suport a la vaga general del 29-M i ha advertit que no se sumarà a un hipotètic consens pel pacte fiscal que reivindica el Govern. La CUP celebra també el naixement de l'Assemblea Nacional Catalana com a moviment del poble per la independència de Catalunya.

stats