Política 20/09/2017

La CUP impedeix que la Policia Nacional entri a la seva seu

Els militants no han permès l'entrada dels agents sense ordre judicial

Xavi Tedó
2 min

BarcelonaEls agents de la Policia Nacional han intentat entrar aquest migdia a la seu de la CUP de Barcelona, al carrer Casp, però no han pogut. Els membres de la CUP que eren a l'interior del local han vist per la videocàmera que qui picava a la porta eren agents de la policia i han abaixat les persianes. La CUP ha advertit ràpidament per les xarxes socials que "membres de la Policia Nacional encaputxats" estaven envoltant la seu del partit, i de seguida han començat a arribar més militants. Més de 300 s'han arribat a concentrar a la porta. També hi han fet cap agents dels Mossos d'Esquadra. L'exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez ha parlat amb els agents i els ha explicat que sense ordre judicial no podien entrar, i que amb l'odre "ja es veurà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els militants que han arribat per evitar l'entrada dels agents portaven cartells demanant "Que se'n vagin", mentre cridaven "no són funcionaris, són mercenaris". Els agents han sortit de l'entrada de la seu del partit anticapitalista però segueixen a la zona. La diputada de la CUP Anna Gabriel ha demanat als concentrats que s'asseguin a terra i facin "resistència pacífica". Quan els agents s'han retirat, els militants han aprofitat per treure tots els cartells a favor de la l'1-O i distribuir-los entre la resta de la militància.

Els militants concentrats a l'exterior han començat a asseure's a terra. Gabriel ha assegurat que, si ho volen, que els agents els treguin un a un: "demà encara no hauran entrat a la seu de la CUP", ha etzibat. La diputada ha dit també: "Esperem que guanyin les urnes i no el cop d'estat". Entre els concentrats hi ha també l'actriu Carme Sansa. El diputat i líder de Podem, Albano Dante Fachín, també ha anat fins a la seu de la CUP per mostrar el seu suport: "Estem vivint moments terribles", ha dit i ha afegit: "Acompanyem els companys de la CUP perquè tot i les diferències que podem tenir, tenim molt clar que en defensa dels drets bàsics i democràtics, tots els que creiem en la democràcia i l'estat de dret hem de fer pinya i estar junts".

La CUP impedeix que la Policia Nacional entri a la seva seu

Els agents han aconseguit requisar cartells que els anticapitalistes estaven carregant en un cotxe però la majoria del material ha pogut ser distribuït. L'operació dels agents de la Policia Nacional s'ha fet en el marc del dispositiu que han creat aquest matí contra l'organització del referèndum de l'1-O.

El cordó policial prop de la seu de la CUP es manté però no impedeix que la gent pugui passar

stats